AKTUELNO

Užički Supermen, kako nazivaju Milovana Milutinovića (76), stigao je u Pariz i uradio nešto uprkos zabrani tamošnjih vlasti. Nije mu bilo dozvoljeno da ispred Ajfelove kule trči po danu sa 100 kilograma tereta, ali on je to učinio pred zoru, tačnije u 4 sata ujutro!

Tek poneki vozač koji je u to doba prolazio pored francuske znamenitosti se verovatno čudio onome što vidi, a i na društvenim mrežama ostavljani su komentari ispod snimka u kojima je navođena da nije baš najjasnija poenta.

Snimak pogledajte ovde.

A poenta je... Ovaj Supermen je u Lozani tokom svog putešestvija do Pariza nameravao da od Tomasa Baha, predsednika Olimpijskog komiteta, zatraži dozvolu da na Igrama istrči tih 100 metara pod teretom. Naravno, da od tog susreta nije bilo ništa, a ni Francuzi nisu bili radi da odobre tako nešto u svom glavnom gradu.

U komentarima bilo je i reči hvale za Milovana, koji se 7. marta peške uputio u prestonicu Francuske kako bi prisustvovao Olimpijskim igrama, a na putu dugom 2.700 kilometara prošao je kroz sedam država.

Autor: Snežana Milovanov