AKTUELNO

Najnovija merenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) pokazala su da Palić, Smederevska Palanka i Ćuprija beleže danas najviše temperature na teritoriji Srbije - 37 stepeni, dok je u glavnom gradu temperatura 35 stepeni.

Ipak, subjektivni osećaj u Banatskom Karlovcu je kao da je "u paklu", te iznosi čak 40 stepeni.

Poslednje merenje u 15 časova pokazalo je da je 36 stepeni u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Bačkom Karlovcu, Kragujevcu, Negotinu i Kruševcu, dok je 35 stepeni izmereno u Beogradu, Valjevu, Velikom Gradištu, Leskovcu i Nišu.

U Loznici, Sremskoj Mitrovici, Požegi, Kraljevu i Vranju izmereno je 34 stepena, dok je u ostatku zemlje temperatura ispod 30 stepeni.

RHMZ upozorio na toplotni talas

RHMZ izdao je za danas upozorenje za područje cele zemlje na toplotni talas. " Topli talas u trajanju od najmanje 5 uzastopnih dana. S obzirom na intezitet i vreme trajanja prognozira se veoma opasna vremenska pojava. Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena", stoji na sajtu RHMZ. Upozorili su i da se očekuju tropske noći. "Toplotni talas pratiće i izražen deficit padavina i sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i početkom naredne nedelje", navodi se na sajtu RHMZ.

Autor: Dalibor Stankov