AKTUELNO

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping uputio je rođendansku čestitku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, u kojoj ističe da pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa.

- Poštovani predsedniče, povodom Vašeg rođendana, dozvolite da Vam uputim srdačnu čestitku sa najlepšim željama - navodi se u čestitki.

Kineski predsednik je napomenuo da se odnosi između Kine i Srbije dinamično razvijaju, da je čvrsto uzajamno političko poverenje između dve zemlje, ostvareni su bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, a da veliki projekti u oblasti infrastrukture i industrije odlično napreduju, prenela je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

- Ovakva saradnja je ostvarila vidljivu korist za naša dva naroda. Polazeći od nove tačke, smatram da postoji veliki prostor za dalji razvoj prijateljstva i saradnje između Kine i Srbije - istakao je Si u čestitki Vučiću i dodao: "Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam zajedno sa Vama, da unapredimo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na viši nivo, u cilju stvaranja dobrobiti dve zemlje i dva naroda."

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Rođendan

#predsednik

'