AKTUELNO

Loznica je obeležila Dan grada. Na Svečanoj akademiji gradonačelnik Vidoje Petrović napravio je rezime realizovanih projekata u protekloj godini.

Foto: Pink.rs

Pored izgradnje brze saobraćajnice Loznica - Šabac, čiji se završetak planira do kraja godine, Petrović je istakao koliko je značajna izgradnja bolnice za žitelje ovog dela Srbije, a sa ponosomn ističe da je stadio Lagator, trenutno najlepši u Srbiji.

Foto: Pink.rs

Na svečanosti su dodeljena priznanja. Dobitnik povelje je prva dama Srbije Tamara Vučić, koja je evocirala uspomene iz školskih dana i zahvalila se na priznanju, ističući da joj nagrada rodnog grada posebno znači. Dobitnici plaketa su Dragan Mihailović, predsednik Gradske organizacije penzionera, Vasilije Perić, načelnik Opštine Ugljevik, Učenički parlament srednje škole ”Sveti Sava”, Duško Sladaković, poljoprivrednik, Tara Stepanović, student, Rastko Simić, reprezentativac Srbije u boksu, dr Predrag Stanić, urolog i firma ”Lorenaprom”. Plaketa je posthumno dodeljena Miodragu Joviću Šućuru nekadašnjem predsedniku MZ Trbušnica, odborniku i sportskom radniku.

Foto: Pink.rs

Svetlana Maksimović, majka šestoro dece, kojoj je takođe uručena plaketa otkriva da je uvek sanjala o velikoj porodici. Živi svoj san i hvali decu i supruga, jer su svi uključeni oko obaveza koje imaju.

Autor: Dalibor Stankov