AKTUELNO

Od Milana Đorđevića (41), farmaceuta iz Niša ni traga ni glasa već četvrti dan nema. On je nestao u ponedeljak uveče na niškom izletištu Bojanine vode, udaljenom od Niša oko 25 kilometara, a od kada ga traže Gorska služba spasavanja, Žandarmerija i policija.

Do sada je "pročešljan" ogroman broj hektara gde bi mogao da bude, a s obzirom na to da je planinar i da je tim stazama često prolazio.

Foto: FOTO: GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA SRBIJE GSSS

- Do sada je grupa koja ga traži brojala više od stotinu ljudi, a od danas se uključuje i Vojska Srbije sa obučenim psima. Mi imamo ekipu i svu opremu za spuštanje niz litice koje se nalaze oko vrha Trem, ali da li i kada će do toga doći tek će biti odlučeno. Od jutros nam je malo otežala pretragu gusta magla, ali podići će se u toku dana - rečeno nam je u Gorskoj službi spasavanja Srbije.

Na snimcima koje nam je dostavila ova služba, zaista su nestvarne slike na ovom vrhu jer izgleda kao da su planine izronile iz oblaka. Zbog magle jutros dron nije uspeo ništa da snimi.

Kada je nestao Milan, nije imao opremu već je u odelu bio. Njegova "škoda" je nađena u podnožju Suve planine. Kako saznajemo za sada nema ni jednog traga koji bi ukazivao na njega. U potragu su se prikljulčili i njegovi drugovi.

Autor: Aleksandra Aras