AKTUELNO

Sneg pada već 30 sati pri temperaraturama od minus 7 do minus 9, a Beograd put radi u četvrtom pojačanom stepenu angažovanja mehanizacije i ljudstva, rekao je jutros gradski menadžer Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, prestanak padavina očekuje se oko podneva.

- Na ulicama se nalazi ukupno 1.600 radnika gradskih preduzeća koji su angažovani na poslovima zimske sluzbe i čišćenja snega, 194 kamiona, 28 manjih kamiona, 63 multikar vozila i još 60 mašina drugih javnih preduzeća. Tokom noći bacili smo 1.200 tona soli, 270 tona mešavine, 40 tona kalcijum hlorida -  rekao je Vesić.

Tokom jučerašnjeg dana bačeno je 1.170 tona soli, 400 tona mešavine i 47 tona kalcijum hlorida, podseća on.

- U ovom trenutku čistimo ulice prvog prioriteta čija je ukupna dužina 1.800 km jer njima saobraća javni prevoz. Sve ulice prohodne, ima sporadienih problema u saobraćaju koji se odmah otklanjaju- kaže gradski menadžer.

Gradski prevoz funkcioniše bez zastoja, a problema ima samo sa linijama 403 i 404 koje su skraćene ali se i ti problemi otklanjaju, dodao je on.

Lasta u prigradskom saobraćaju nema većih problemima. Toplane rade 24 sata bez problema, Vodovod i kanalizacija i EDB nisu imali većih kvarova na mreži.

#Goran Vesić

#Sneg

'