AKTUELNO

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima, posle podne uz kratkotrajnu kišu i pljuskove mestimično, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Kako je objavio meteorološki sistem Hailz Srbija, očekuju se pljuskovi sa grmljavinom u pojasu od Save i Dunava na severu, do linije Novi Pazar-Kuršumlija-Niš-Pirot na jugu.

Pljuskova (izolovanije prirode) će biti i u Sremu, regionu oko Fruške Gore, okolini Beograda, a severnije od tog područja će se šanse za padavine naglo smanjivati.

Foto: Pixabay.com

"U prvom, centralnom pojasu Srbije, koji je naveden, popodne će biti raširenije višećelijske oblačnosti, a izolovani, najrazvijeniji, oblaci će donositi grad do veličine oraha i udare vetra do 25 m/s u zoni pljuskova. Oluje će od kasnog pre podneva/ranog popodneva nastajati na istoku Bosne i zapadu Srbije i tokom dana će se širiti prema istoku i jugoistoku.

Maksimum aktivnosti se može očekivati u: Šumadijskom okrugu, Moravičkom okrugu, Raškom okrugu i Pomoravskom okrugu, posle čega će oluje postepeno slabiti daljim odlaskom na istok i jugoistok", objavio je meteorološki sistem Hailz Srbija.

Autor: