AKTUELNO

Sneg povremeno umerenog inteziteta pada na gotovo celom području Srbije zbog čega se saobraćaj odvija usporeno i otežano.

Sa snegom na kolovozu treba računati na auto-putevima i putevima I- prioriteta, ono što ostane ispod čistača od 1 do 5, a u planinskim predelima i do 10 cm.

Zbog snežnih padavina i jakog vetra vozače očekuje usporen i otežan saobraćaj na putevima područja Timočke i Negotinske krajine kao i na svim putevima područja južne, zapadne i jugozašpadne Srbije, saopštio je AMS S.

Povremeno jači udari vetra stvaraju probleme vozačima ali i putarima koji neprekidno intervenišu i koriste sva raspoloživa sredstva kako bi održali prohodnim pojedine putne pravce posebno one koji vode preko prevoja gde su udari vetra najači.

Zbog vremenskih prilika na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere na gotovo svim putevima područja Užica, sem putnog pravca koji od Užica vodi ka Čačku.

Vozačima ove kategorije vozila zabranjen je saobraćaj na celom području Nove Varoši, Prijepolja, Valjeva, Šapca, Loznice, a slično je i na području Ivanjice, Sjenice, Tutina i na većini puteva podučja Novog Pazara.

Ista situacija očekuje teretna vozila i u istočnom delu Srbije.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

#AMSS

#Put pod snegom

#Sneg

'