AKTUELNO

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Policija je, nakon 10 dana potrage uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Oni su trenutno u pritvoru, dok se za telom devojčice još uvek traga.

Osumnjičeni Srđan Janković, radnik JKP "Vodovod" izveden je danas pred tužilaštvo gde se, svi nadaju, da će konačno otkriti sve o ubistvu malene Danke.

Dejan Radenković, bivši pripadnik MUP-a, se nada da će Janković konačno otkriti pravu istinu, pa se osvrnuo na oca Dejana Dragijevića koji je nedavno pušten iz pritvora.

Svi sa nestrpljenjem čekamo tu njegovu izjavu i videćemo u kom će smeru ići. Nadamo se da će zarad istine sve konačno ispričati i naravno otkriti gde je telo male Danke. Nije pravilo da neko ovoliko dugo se brani ćutanjem, ali nekada se, nakon suočavanja sa dokazima, proradi i savest, pa progovore o svemu. Nadam se samo da njegov iskaz neće ići u pravcu toga da ništa ne zna i da ništa nije uradio - rekao je Radenković i dodao:
Ključ može biti i u ocu Dejana Dragijevića. On verovatno zna celu istinu, ali je sud ocenio da nema više osnova da bude u pritvoru. To naravno ne znači da se postupak protiv njega neće nastaviti. Koliko čujem on nije u svom naselju, samo je regulisao neke obaveze oko sahrane. Koliko čujemo, on je u nekoj ilegali. Da li je njegovo puštanje uticalo na Jankovića i na njegovu odluku da progovori, videćemo danas - rekao je Radenković.

Foto: TV Pink Printscreen

Radenković se osvrnuo i na materijalne dokaze koji su prikupljeni u ovom slučaju.

Sve od dokaza je već prikupljeno. Nažalost, u nekom prvom periodu, izmaklo je da se još bolje prikupe, jer su ti prvi dani bili najbitniji. Ovo danas svedočenje je ključno. DNK veštaćenje još uvek nije gotovo i moram reći da se neubičajeno dugo čekaju ovi rezultati. Koliko znam, oni su podelili te dokaze i čekaju se rezultati sa Biološkog fakulteta. Možda su rezultati i kod tužilaštva, ali se čeka ova izjava Jankovića. GPS analiza i svedočenje ljudi koji su ih videli takođe može uticati na osuđujuću presudu -rekao je Radenković.