AKTUELNO

Sve linije gradskog saobraćajnog preduzeća u Beogradu funkcionišu nesmetano, nema skraćenja, niti ukidanja, isto važi i za autobuse "Laste", Beogradske elektrane greju 24 sata neprekidno i sve ulice prvog i drugog prioriteta "crne" su i prohodne, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- I pored toga što je palo više od 2,5 cm snega tokom noći, kao što vidite, ulice i prvog i drugog prioriteta su i dalje crne i prohodne u ovom trenutku. Na ulicama imamo oko 1.300 radnika komunalnog sistema, 63 multikar vozila, 160 kamiona i još 50 različitih mašina -  rekao je Mali za Tanjug nakon sednice Štaba za vanredne situacije, posvećene zimskoj službi.

Gradonačelnik kaže da je urađen dobar posao tokom noći, s obzirom na to da su ulice posute sa 1.000 tona soli, kao i sa 100 tona rastvora kalcijum hlorida.

- Rezultat toga se i vidi, s obzirom na to da nema zastoja, sve linije gradskog saobraćajnog preduzeća funkcionišu nesmetano, nema skraćenja, nema ukidanja. Isto važi i za Lastu. Očekujem da će ove padavine trajati do sutra ujutru, a ledeni dani do kraja nedelje - rekao je Mali.

Kao zaključak Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik kaže da će se nastaviti u istom stepenu angažovanja, koji će se podići, ako bude potrebno, kako bi se obezbedilo da grad funckioniše nesmetano.

- Za sada, kažem, borimo se sa ovim vremenskim uslovima, sve što smo mogli da uradimo, uradili smo i rezultati

#Siniša Mali

'