AKTUELNO

U rakovičkom naselju Resnik danas je počela sa radom nova linija javnog prevoza - 506, koja će saobraćati od novoizgrađene okretnice u Ulici Aleksandra Vojinovića u naselju Patin majdan do okretnice autbousa 94 u Ulici Edvarda Griga.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je prisustvovao početku rada nove linije, istakao je da će ona najviše značiti deci i đacima, koji sada ne moraju da pešače nekoliko kilometara do najbliže autobuske stanice.

Kako je dodao, linija je uvedena na zahtev građana, a nakon rekonstrukcije i asfaltiranja Ulice Aleksandra Vojinovića, duge 1,1 kilometar.

- Ovo je važan dan za stanovnike ovog dela Resnika, jer više nisu odsečeni od centralnih delova naselja i okretnice autobusa 94. Do sada su morali sa pešače i po nekoliko kilometara do autobuske stanice - rekao je Mladenović, a saopštila je Gradska uprava.

Novom linijom će saobraćati minibus, a Mladenović je naveo da je trasa nove linije duga više od tri kilometra, ima deset stajališta, kolovoz je proširen, a napravljen je plato na kojem će se minibus okretati.

Foto: Tanjug

- Ova linija je povezala veliki broj sugrađana sa ostalim delovima Beograda i omogućila im bezbedan i udoban povratak do okretnice u naselju Patin majdan - dodao je Mladenović.

Na delovima trase, "Beograd put" je postavilo elastične odbojne ograde i odgovarajujću vertikalnu signalizaciju.

#Autobus

#Rakovica

#resnik

'