AKTUELNO

Radost, navijanje i dečiji osmesi uspeli su da se suprostve kiši koja je pokušala da pokvari svečano otvaranje 11. sezone Plazma Sportskih igara mladih.

Pun Trg Republike u Beogradu u svečarskoj atmosferi i deca spremna za takmičenje i nove pobede.

Spektakularno otvaranje nove sezone Plazma SIM Igara u Beogradu. Plamen prijateljstva, zajedno sa decom i visokim zavnicama, upalile proslavljene odbojkašice Maja Ognjenović i Tijana Bošković.

Foto: Promo

Ceremoniji svečanog otvaranja, najmasovnije amaterske manifestacije za mlade u Evropi, prisustvovali su: Zoran Gajić, ministar sporta Republike Srbije i izaslanik predsednika Republike, Zdravko Marić, predsednik Plazma Sportskih igara mladih, Aleksandar Šapić predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Nikola Nikodijević, član Privremenog organa grada Beograda .Svojim prisustvom ceremoniju svečanog otvaranja uveličali su brojne zvanice iz sveta sporta,obrazovanja, privrede, kulture,politike i javnog života.

Foto: Promo

Visoki pokrovitelji Igara u Srbiji su Predsednik Republike Srbije, Vlada Republike Srbije i Grad Beograd.

Video: Promo

„Poslednjih 28 godina, zajedno sa timom u Hrvatskoj, Srbiji ,Bosni i Hercegovini, i od ove godine u Sloveniji, uspevamo da napravimo da deca budu zainteresovana za sportske aktivnosti. Ono što je zaista dobro kod ‘Plazma Sportskih igara mladih’ jeste da je sve besplatno. U Srbiji će u ovoj sezoni biti organizovano preko 180 takmićenja na kjima će učestvovati oko 120 000 dece, što je zaista inpozantan broj.rekao je “ predsednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić.

Video: Promo

Ministar sporta Zoran Gajić pozdravio je sve prisutne učitelje, trenere i decu i poželeo im dobrodošlicu na sportsku manifestaciju, poručujući im da uživaju u Beogradu – gradu otvorenog srca.

Video: Promo

Sportske igre mladih odskora se održavaju u četiri zemlje regiona, a Beograd još jednom pokazuje da je grad širokog zagrljaja i otvorenog srca. Manifestacija je potvrda da ljudi sa ovih prostora mogu zajedno da sarađuju, da se druže, rastu, takmiče, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić na svečanom otvaranju 11. sezone Sportskih igara mladih.

Video: Promo

– Mnogo sam srećan što u okviru „Beogradskih dana porodice”, koji prvi put traju dva meseca, imamo priliku da budemo domaćini ovako lepog događaja. Grad Beograd biće uvek otvoren za sve ljude dobre volje, bez obzira na naciju i veru. Želim vam da postanete veliki sportisti i da u dobrom sportskom duhu pronosite ime država odakle dolazite – poručio je Šapić.

Foto: Promo

Događaju je prisustvovao i član Privremenog organa Nikola Nikodijević, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da iz godine u godinu sportske igre okupljaju sve veći broj mladih.

Video: Promo

– Politika Grada Beograda upravo i jeste da podržava najmlađe u bavljenju sportom i da on bude dostupan svakom detetu. Sport ne sme biti privilegija bogatih i ne sme zavisiti od materijalnog statusa roditelja. Zato se Grad trudi da deci omogući besplatne treninge, termine, da najbolje stipendira i da im obezbedi trenere – rekao je Nikodijević.

Foto: Promo

On je izrazio nadu da će u budućnosti ova manifestacija biti još masovnija i da će povećanim učešćem drugih zemalja dobiti karakter dečjih olimpijskih igara.

Na svečanom otvaranju specijalni gost bila je i odbojkašica Maja Ognjenović koja je oduševila mališane i pobrala velike simpatije i ogromne aplauze, a zatim istakla kolika je važnost ovakve manifestacije.

Video: Promo

- Naravno da tu otpočetka ne treba imati preambiciozne namere, uvek potenciramo na disciplini, zadravim navikama i životu. Srećna sam što broj dece iz godine u godinu raste, jer je ovo manifestacija koja traje i nadam se da će tako i ostati - rekla je Maja Ognjenović.

Foto: Promo

Svojim prisutvom podršku Plazma Sportskim igrama mladih dali su i Novica Tončev ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, gradonačelnici i predsednici opština, kao i proslavlejni sportisti Nemanja Vidić, Dejan Tomašević, Slobodan Branković.

Autor: Pink.rs