AKTUELNO

Još danas nas očekuje kišovito vreme, već popodne će polako kiša prestati i doći će do delimičnog razvedravanja, tako da će za vikend biti totalno drugačije vreme, rekao je za Pink Ivica Ristić, meteorolog.

Prema prognozi za vikend će doći će do smene sunca i visokih oblaka , temperatura će se kretati i preko 25 stepeni i polako će se vratiti letnje temperature s tim što će duvati Košava u Vojvodini.

ristić navodi da će Košava biti malo salbija nego što je bila za Prvi maj, tako da ne bi trebala da puno smeta ljudima i duvaće samo dva dana.

Cela sledeća nedelja biće bez vetra, a tetemperatura će se kretat oko 25 stepeni, a onda će sredinom nedelje ponovo pasti kiša.

- Prema meteorološkim modelima ovo je bila najkišovitija nedelja kako u prethodnim tako i u narednim nedeljama, tako da se ne očekuje ovolika količina padavina što će svakako uticati da se reke ponovo vrate u svoja korita i da se smanje šanse za poploave - kaže meteorolog.

Inače, u Novom Pazaru još uvek je na snazi vanredna situacija od poplava dok je u vladičinom Hanu vanredna situacija nakon nevremena sinoć ukinuta.

Meteorolog navodi da zbog padavina najviše pažnje treba i dalje obraćati na jugozapadni deo Srbije i da Novi Pazar treba i dalje da bude u pripravnosti ,dok će se u ostalim delovima zemlje naročito u istolnim krajevima reke, koje su nodašle poslednjih dana, polako smirivati.

Od 1. juna idu baš letnje temerature i kretaće se oko 30 stepeni i biće sve manje kiše a više sunca. Prvih deset dana juna biće mnogo prijatnije sa letnjim temperaturama.

PRave letnje temperature treba očekivati krajem juna kada se očekuje prvi toplotni talas, kaže Ristić.