AKTUELNO

Đaci sa teritorije opštine Zubin Potok, njih 45, boravi na letovanju u Sutomoru, koje je organizovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju uz pomoć Humanitarne organizacije "Srpska solidarnost" iz Beograda i NVU Pravoslavnog bratstva "Vitezovi Sv. Jovana Vladimira" iz Bara.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, deca uzrasta od 3. do 6. razreda iz Osnovne škole "Blagoje Radić", iz sela Zupče i OŠ "Jovan Cvijić" Zubin Potok, iz izdvojenih odeljenja sela Dren, Crepulja i Velji Breg, boravi na letovanju od 20. do 27. maja, a za njih su obezbeđene razne aktivnosti, poput škole plivanja, izleta i različitih edukacija i zabavnih sadržaja.

Mališane je posetila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov koja je izrazila zadovoljstvo što je srpsku decu sa KiM zatekla nasmejanu i srećnu.

"Poseban je utisak videti danas ova nasmejana i radosna mlada lica, naročito imajući u vidu sveobuhvatnu situaciju u našoj južnoj pokrajini i specifične uslove života u kojima naša deca odrastaju i obrazuju se. Zbog toga se trudimo da im kao Kancelerija za KiM omogućimo vanškolske aktivnosti koje su od značaja za njihov razvoj i socijalizaciju", navela je.

Foto: Kancelarija za KiM

Miladinov ističe da je Kancelarija za KiM do sada realizovala putovanja za više od 3.000 dece, od kojih je oko 400 boravilo na moru.

"Ponosni smo na činjenicu da smo u poslednje tri godine ostvarili veliki broj raznih putovanja za više od 3.000 dece sa KiM, od kojih smo u saradnji sa našim dragim prijateljima iz Humanitarne organizacije 'Srpska solidarnost' realizovali letovanja za 400 učenika i razne ekskurzije za 500 đaka. Mi ćemo nastaviti i dalje da sprovodimo ove projekte, kako bi doprineli lepšem detinjstvu naših mališana, jer njihova sreća je i naša sreća, ali je i naša dužnost da učinimo sve što možemo da im omogućimo kvalitetnije odrastanje", zaključila je Miladinov.