AKTUELNO

Užički kraj posle 15 časova zahvatilo je jako nevreme, nakon što je Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio nepogode širom Srbije.

Posle jakog pljuska i vetra, usledio je grad. Prvo je padao grad veličine lešnika, a posle deset minuta padale su i krupnije ledenice veličine oraha.

Očekuje se da nevreme prođe do 16 časova. Užičani su pre kiše mogli čuti dejstvovanje protivgradne odbrane, a pojedini kažu da se čulo desetak ispaljivanja raketa.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je nekoliko upozorenja tokom današnjeg dana na nevreme u Srbiji.

Kako je naveo RHMZ, u toku popodneva očekuje se dalje intenziviranje oblačnih razvoja sa pljuskovima i grmljavinom. U narednom satu padavine se očekuju na području Vojvodine i jugozapadne Srbije, a u nastavku dana razvoji će biti sve češći i u ostalim krajevima.

Najnovije upozorenje u 14.45

"Najveća grmljavinska aktivnost sa lokalno obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom osmatra se trenutno na severu Zlatiborskog okruga (Bajina Bašta - Čajetina - Užice - Požega - Kosjerić)", stoji u najnovijem upozorenju u 14.45.

"Ova oblačnostu južnoj-jugozapadnoj struji premeštaće se ka Kolubarskom okrugu. Istovremeno, očekuje se da oblačnost iz BiH zahvati Podrinje i takođe uslovi jake pljuskove sa grmljavinom i ponegde gradom.", upozorava RHMZ.

"Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slabljenju.", piše na sajtu RHMZ.

Autor: