AKTUELNO

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, oglasila se saopštenjem u kojem je navela, da dok se čine nadljudski napori kako bi se ugasio požar na deponiji Duboko, pojedinci dolivaju ulje na vatru i šire paniku među građanima.

- Nedopustivo je i neoprostivo da se u ovoj teškoj sitauciji za sve građane Užica, u kojoj se daju nadljudski napori da se ugasi požar na deponiji Duboko, pojedinci služe najgorim mogućim metodama, da dodatno doliju ulje na vatru i svojim postupcima doprinose širenju panike među građanima- napisala je gradonačelnica Užica u svom saopštenju i dodala:

- Naime, juče i danas u toku dana u blizini merne stanice, namenski postavljene da meri kvalitet vazduha u Lunovom selu i okolini, za sada nepoznato lice ili lica, zapalila su plastove sena, verovatno sa namerom da ta stanica, očita zagađenje koga nije bilo. Na teren je izašla ekipa Komunalne milicije grada Užica, a o istom su obavešteni Policijska uprava i nadležno Tužilaštvo- piše u saopštenju.

- Ovo nije povod za sakupljanje političkih poena, dizanje buna i organizaciju protesta, ovo je sitaucija u kojoj bi svi trebali da budemo solidarni i ujedinjeni i da svako na svoj način damo doprinos i ljudima koji danonoćno rade na gašenju požara i stabilizaciji situacije maksimalno pomognemo- piše gradonačelnica Užica u saopštenju i dodaje:

- Lažnim vestima o eksplozijama, mrtvim i povredjenim ljudima, otrovanoj deci i paljenjem sena sigurno nećemo pomoći i doći do rešenja.

- Jedino trajno rešenje je stabilizacija i proširenje tela deponije uz izgradnju postrojenja za tretman biogasa i procednih voda, projekat za koji smo dobili podršku vrednu 30 miliona evra i za koji je juče ujutru raspisan tender za izvođača radova- piše u saopštenju.

- Nastavljamo sa svim naporima da se požar što pre ugasi, kako bismo mogli da krenemo u dugoročno rešavanje, još jedog nasleđenog, višedecenijskog problema, navodi se u saopštenju za javnost gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević.