AKTUELNO

Padavine u vidu kiše, susnežice i snega očekuju vozače ove večeri u većem delu zemlje, a mokri kolovozi mogu doprineti povećanom broju saobraćajnih nezgoda, jer se zaustavni put vozila u velikoj meri povećava, a stabilnost smanjuje, upozoravaju iz AMSS.

Vozače podsećaju da zimski uslovi vožnje u višim planinskim predelima i na području zapadne i jugozapadne Srbije zahtevaju više pažnje, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Inače, svi prilazi zimskim centrima su prohodni.

Do kraja dana će se zadržati pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa susnežicom i snegom, a više padavina očekuje se na istoku i u planinskim predelima gde će doći do formiranja odnosno povećanja visine snežnog pokrivača.

Na severu Vojvodine vetar će tokom dana sa severa strenuti na istočni i jugoistočni uz pojačanje, naročito u Podunavlju i južnom Banatu.

Iz AMSS još upozoravaju da se tokom noći na utorak ali i naredne noći u istočnim krajevima Srbije očekuje formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara, lokalno i više, a u planinskim predelima uz jak vetar mogiće je stvaranje snežnih nanosa.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

#AMSS

#Kiša

#Stanje na putevima

'