AKTUELNO

Ognjen Bojković je dečak leptir, njegova dijagnoza je bulozna epidermoliza, njemu se rane otvaraju i na najmanji dodir.

Kako je za Pink rekla njegova majka Svetlana Bojković za njega se pojavila terapija u Americi u obliku genetske kreme Vyjuvek. Ona u sebi sadrži herpes visrus i kolagen sedam i olakšala bi mu život tako što će mu se te rane brže i bolje zatvarati, a koža će mu biti jača.

- On ide u školu aktivan je dečak. Najčešće rane pravi češanjem za koje i on sam kaže da ne može da izdrži i to su rane otvorenog tipa koje izgledaju kao opekotine trećeg stepena, i mnogo je teško živeti s tim, ali on generalno nosi to sa osmehom i nama je kao roditeljima mnogo lakše kada je dete pozitivno - rekla je Ogijeva majka.

Kako kaže on ne deluje kao da trpi velike bolove i i nikada ga u javnosti nećete videti tužnog, uplakanog sem kada ga recimo neko na tren uhvati, ali tako je rešio da se bori.

- To je njegova borba i mi smo vrlo ponosni, trenutno nam je neophodno još oko 15 miliona dinara kako bi stigli do tog leka - kaže Ogijeva majka i apeluje majka ne sve humane ljude koji su u mogućnosti da pomognu da pošalju poruku 1525 na 3030.

Foto: budihuman.rs

Kako bi se pomoglo Ogiju da sakupi novac za kremu koja bi mu olakšala život, pored SMS poruka za njega se organizuju i humanitarni koncerti i žurke u čiju organizaciju su se priključile i mnoge poznate osobe.

Tako će 17. aprila biti organizovna još jedna humanitarna žurka za Ogija u restoranu Rubin u Beogradu. Karata još uvek ima u prodaji, a od izvođača najavljen je orkestar Igora Škodrića, kao i pevači Olja Karleuša, Sloba Radanović, Jelena Kostov, Dejan Tejovac, Marina Bogdanović, Sloba Đurković i Aleksandra Cipka. Početak koncerta je u 19 sati.

Autor: D. S.