AKTUELNO

U Beogradu je juče oboren temperaturni rekord iz 1917. godine, izjavio je meteorolog Nedeljko Todorović, koji je precizirao da je juče najviša dnevna temperatura u Beogradu bila 31 stepen.

Prema njegovim rečima, u Beogradu su oboreni dnevni rekordi.

- Trebalo je jedno 100 godina da prođe da bi se oborili ti rekordi. Juče je oboren rekord iz 1917. Tada je bilo 28,5 stepeni u Beogradu, a juče 31,0 - dodao je Todorović.

Danas stiže najavljena promena vremena, sa padom temperature, a Todorović navodi da se ne očekuju nepogode.

Na jugu Srbije očekuju se lokalno grmljavina i pljusak, u Vojvodini kasnije i u Negotinskoj krajini pojačan severni vetar, a na planinama sneg.

Prema njegovim rečima, ovakvo vreme potrajaće do 22., 23. aprila, uz blagi porast temperature od četvrtka, petka.

- Na severu Srbije, već sredinom današnjeg dana stiže zahlađenje, maksimalna dnevna će biti za 7, 8 stepeni niža nego juče, a na jugu će biti blizu 30 stepeni. U Beogradu, promena, u smislu pada temperature stiže kasnije popodne, odnosno uveče. Sa nailaskom tog hladnog vazduha sledi postepeno naoblačenje koje će doneti kišu. Glavnina kiše bila bi u toku noći i sutra, pa verovatno i u četvrtak, a jednim delom i u petak - kaže Todorović i dodaje da će vreme za Beogradski maraton koji se održava 28. aprila, biti pretoplo.

- Najpovoljnije je oko 10 stepeni, a prema sadašnjem razvoju događaja, biće između 20 i 22 stepena što je pretoplo - kaže Todorović.

Autor: