AKTUELNO

Danas su u svečanoj sali Matematičke gimnazije počela takmičenja u Kadetskoj ligi Beograda za 2024. godinu.

Nakon festivala mladih šahista u februaru i gradskih školskih prvenstava u martu, ovo je već treće u nizu zvanično takmičenje za mlade šahiste iz kalendara Šahovskog saveza Beograda u ovoj godini.

Foto: Foto/ŠS Beograda

Ove godine u Kadetskoj ligi Beograda učestvuje rekordne 33 ekipe iz 12 šahovskih klubova, u otvorenoj i ženskoj konkurenciji kod pionira, mlađih i starijih kadeta.

Foto: Foto/ŠS Beograda

Takmičarima su se na svečanom otvaranju obratili generalna direktorka Izdavačke kuće „Klet“ Gordana Orlić Knežević, i predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić, koji je takmičenje proglasio otvorenim i istakao da ga svaki dolazak na šahovska takmičenja učini bogatijim, kao i da ŠSB poseban akcenat stavlja na šah u školama i među mladima.

Foto: Foto/ŠS Beograda

Kadetska liga Beograda održava se od 12. do 14 aprila, tri prvoplasirana kluba u svakoj kategoriji dobiće pehare, a medalje će dobiti njihovi članovi, koji su odigrali barem jednu partiju. Posebnim sistemom bodovanja, primenjenim 2023.godine, biće proglašen apsolutno najuspešniji klub, koji će dobiti pehar.

Foto: Foto/ŠS Beograda