AKTUELNO

Niko nije verovao da će pas ikad više biti pronađen. Međutim, godinu dana kasnije stigla je neverovatna vest iz Srbije

Francuskinja Remi Dargere, koja je svog psa izgubila prošle godine u blizini grčko-turske granice, pronašla ga je sad u Srbiji!

Nestvarna priča, dostojna jednog filma, oduševila je brojne ljude u Francuskoj i Grčkoj koji su poslednjih godinu dana pokušavali da pomognu Remi da nađe Raike.

Nikom nije jasno kako je ova keruša uspela sama da preživi godinu dana, da pređe stotine i stotine kilometara preko Balkana, najverovatnije u pokušaju da se vrati u Lion u Francusku, gde živi njena gazdarica.

Kako se navodi, Raike je prešla više od 1.000 kilometara od mesta gde se izgubila, a pronađena je u Srbiji, u blizini granice sa Bosnom. Nju su videli ljubitelji životinja i odveli su je kod veterinara da provere da li je čipovana. Vrlo brzo su saznali da pripada Francuskinji i pas i vlasnica su ponovo spojeni.

Konačno zajedno!

Raika je sa vlasnicom stigla u Grčku 2023. godine, biciklom, u posebno dizajniranoj korpi. Remi je do grčko-turske granice stigla 7. aprila 2023. godine, i tu je izgubila Raiku. Naime, pas se uplašio od lutalica i pobegao.

Remi je tragala za Raikom danima, ali bez uspeha. Više od mesec dana je ostala na tom području i uz pomoć volontera je pokušavala da ljubimcu uđe u trag, ali Raike nigde nije bilo.

"Štampali smo plakate sa fotografijom Raike, čak smo snimili Remin zvižduk, sa nadom da bismo tako mogli da je dozovemo. Prečešljali smo ogroman teren, nadajući se da ćemo je naći. Strahovali smo jer tu ima planina, šuma u kojima ima vukova", rekla je Dora Kirijakidu, jedna od volonterki koja je učestvovala u potrazi za Raikom.

Dora kaže kako je Remi nakon mesec dana bezuspešne potrage morala da se vrati u Francusku. Bila je očajna...

Niko nije verovao da će pas ikad više biti pronađen. Međutim, godinu dana kasnije stigla je neverovatna vest iz Srbije.

U blizini granice sa Bosnom, članovi jedne organizacije za zaštitu životinja su je pronašli, odveli veterinaru i uz pomoć čipa otkrili kome Reika pripada.

"Kada su uspeli da pronađu kontakt Remi, pozvali su je i ona je bila luda od sreće. Odmah je za vikend otputovala da je uzme", ispričala je Dora koja veruje da je Raika htela sama da se vrati sve do Liona, kod svoje vlasnice.

Dora je napisala da Remi nikad nije gubila nadu da će pronaći svog ljubimca.

"Nada može pomeriti planine", zaključuje Dora.

Autor: