AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, podelio je na svom Fejsbuk profilu kako je izgledao sastanak sa predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti Zoranom Kneževićem i delegacijom akademije!

- Razgovarali smo da SANU i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pripreme međunarodne konkurse za izradu master planova za zaštićene prirodne celine (nacionalne parkove) koje su posle izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji u nadležnosti ministarstva na čijem sam čelu. Razgovarali smo uključivanju SANU u izradu Zakona o prostornom planu Republike Srbije kako bi se dodatno unapredila predložena rešenja, a jedan od predloga, oko kojih je danas postignuta saglasnost, jeste da se za pojedina prirodna i kulturna dobra predvidi obavezno raspisivanje urbanističko-arhitektonskih konkursa, sve u cilju pronalaženja najboljih, održivih rešenja.

Foto: Facebook.com/Горан Весић

Zahvalan sam predsedniku SANU na srdačnom prijemu i otvorenom prihvatanju saradnje -rekao je Vesić.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture počastvovano je saradnjom sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti.