AKTUELNO

Austrijska policija traga za dve žene Rumunke koje su snimljene sa devojčicom koja podseća na malu Danku.

Bečka policija objavila je i dve nove fotografije uz saopštenje da je na snimku verovatno nestala srpska devojčica.

To je potvrdio Matias Šuster , portparol bečke policije koji kaže i da se sumnja na otmicu deteta.

- Na snimu iz Beča je vrlo verovatno Danka Ilić. Rođaci nestale devojčice odgledali su video nastao na železničkoj stanici i pretpostavljaju da bi to mogla biti dvogodišnja Danka - saopštila je austrijska policija i zbog sumnje da je reč o otmici objavila je fotografije dve žene koje su bile sa devojčicom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Državna kriminalistička policija u Beču već je pokrenula istragu. Imamo dobar i blizak kontakt sa srpskim vlastima vezano za devojčicu koja je nestla 26. marta danas smo po nalogu bečkog javnog tužilaštva objavili dve različite slike, na tim snimcima vidi se malo dete i dve žene, nakon uvida r - kaže odbine u taj materijal vrlo je verovatno da se radi o nestaloj devojčici - Matias Šuster, portparol bečke policije.

Austrijska policija traži žene sa snimka i poziva ljude da se obrate policiji ukoliko znaju njihovo mesto boravka.

Stručnjaci kažu da sve ukazuje da ključni deo istrage treba da ide u pravcu umešanosti familije.

- Definitivno sve okolnositi vezano za najbližu porodicu, da li postoji neka anomalija u njihovom međusobnom ponašanju, odnosima i slično, tu ja lično vidim ključ i rešenje samog ovog slučaja, sa druge strane danas je sve sumnjivo - rekao je za TV Pink Igor Jurić, direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Nakon što su stigla povoljne vesti iz Beča svi veruju da će dvogodišnja Danka biti pronađena živa i zdrava i biti vraćena u Srbiju.

Bez obzira što je fokus istrage u Beču srpska policija i dalje ispituje sve okolnosti nestanka devojčice. U Banjskom polju su i dans pojačane aktivnosti.

- Tu su bili pripadnici policije, psi tragači, ponovo je pretraživano imanje odakle je Danka nestala, a pretraživana je i susedna parcela - kaže Suzana Stamenković, novinarka Pinka koja se nalazi u Banjskom Polju.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinari su prebačeni si prebačeni nešto dalje od mesta sa kojeg je devojčica nestala tako da sada nisu u mogućnosti da vide ko dolazi i šta se tamo dešava.

Nastavljen je i operativni rad razgovara se sa i sa meštanima utvrđuju se i druge činjenice, svi imaju isti zadatak i isti cilj da pronađu dvogodišnju Danku zbog koje se digla cela Srbija ali i Evropa.

Autor: D. S.