AKTUELNO

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je večeras u 21 čas i 7 minuta registrovao zemljotres srednje jačine sa epicentrom na 4 km zapadno od Čarođe u Crnoj Gori.

Jačina zemljotresa u epicentru iznosila je 4.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V-VI stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 km, javlja ZHMS.

Snažno podrhtavanje osetilo se i u Nikšiću i okolini, a mnogi stanovnici Crne Gore ubrzo su se oglasili na društvenoj mreži "X" gde su reagovali na zemljotres.

"Ja na video pozivu sa prijateljima koji uskoro treba da doðu u Crnu Goru. Počinje da trese. Ja vrištim Nikola, zemljotres! On govori izlazi iz kuće. Njegova ćerka počinje da plače: Tata, ja neću u Crnu Goru!", opisala je jedna korisnica.

Tako je bilo i šaljivih komentara.

"Kakav crni zemljotres o čemu pričate vi ja ne ośećam noge od ovih 10 kilometara što sam prešla noćas", navela je jedna devojka iz Crne Gore.

"Je l' ja ovo tripujem"

"Izvinite, je li ovo malopre bio zemljotres ili ja tripujem od umora dok radim?", glasi jedna od objava.

"Je l' ovo bio zemljotres il' se meni opet manta?", upitala je jedna korisnica.

"Vele da jes' u Nikšiću", odgovorio je korisnik, na šta je autorka objave dodala: "Zaspi ga sad junače".

Podsetimo, jak zemljotres jačine 4,4 stepena po Rihteru pogodio je tokom večeri Crnu Goru, a epicentar je bio na 30 kilometara od Nikšića, na dubini od deset kilometara.

Trenutno nema informacija o žrtvama i pričinjenoj materijalnoj šteti.