AKTUELNO

Jedna Beograđanka, čijoj ćerki je u osnovnoj školi, umesto poklona, drug uručio kovertu sa pozamašnom sumom novca, tačnije 4.000 dinara, obratila se novinarima.

Kako je pojasnila Telegrafu, devojčica ide u četvrti razred osnovne škole, a umesto poklona je od druga istog uzrasta, dobila kovertu sa novčanicama u vrednosti od 4.000 dinara.

- To je postalo normalno u našem odeljenju, nije prvi put da neko da tu sumu novca ako ne stigne da kupi poklon - pojašnjava nam ova žena.

Da sve ukazuje da je ovo novi trend, govori i priča druge Beograđanke, koja se požalila da joj je sin u školi na Zvezdari tražio 5.000 dinara da kupi drugarici poklon.

Na pitanje ,,da li je reč o celokupnoj vrednosti poklona koju deli više drugara", žena nam je potvrdila da svako pojedinačno treba toliko novca da izdvoji.

- Moraću da mu objasnim da je to mnogo i da ne može toliko novca da izdvaja. Održaću mu lekciju o vrednosti novca - poručila nam je S.J, i dodala da su za jednog druga iz odeljenja skupili čak 60.000 dinara.

Ne samo da se otvara pitanje ,,šta deca kupuju jedni drugima za 60.000 dinara", već se postavlja i pitanje kako smo simbolične čokolade, poklone iz radnji "sve za 150 dinara", zamenili sumom za koju većina roditelja radi i do tri puna radna vremena.