AKTUELNO

Inspektori iz Uprave za kriminalističku policiju obavili su posao u Banjskom Polju za danas, nakon što su posle višesatnih obilazaka meštana i njihovih domaćinstava završili sve provere koje su bile prve na listi osmog dana potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić.

Oni su danas prvobitno obišli mesto gde je dvogodišnja Danka Ilić nestala, a potom su u grupama zajedno sa policijskim službenicima obilazili redom kuće u Banjskom Polju.

Kako su meštani rekli, nije bilo nikakve potrage na njihovim imanjima, već samo rutinska pitanja, a ubrzo su i izlazili po završetku posla, piše Kurir.

- Nisu sada ništa proveravali niti pregledali u našim kućama, mada za tim nema ni potrebe, pitali su nas ko gde živi u našem selu i uzeli brojeve telefona radi dalje istrage, pa nastavili dalje redom kod komšija - kažu meštani.

Isto su nam potvrdili i ostali stanovnici Banjskog Polja u čijim su dvorištima viđeni inspektori.

Kako nam je na početku rečeno, i ovo je samo deo istrage koja je od velike važnosti za slučaj nestanka male Danke Ilić.

Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO, PRIVATNA ARHIVA

- Ovo su rutinske kontrole koje su u sklopu same istrage. I ranije su se vršile pretrage u Banjskom Polju, međutim nastavljamo i dalje rad na terenu, jer kako je već rečeno, ništa se ne prepušta slučaju - rečeno je iz policije.

Iz MUP-a je naglašeno da istraga, kao i potraga i danas teče u svim pravcima, međutim, u toku dana čekamo dalje informacije o daljem planu policijskih službenika.

Inače, nakon obavljenog posla u Banjskom Polju, naša ekipa je srela pomenute inspektore ispred Policijske stanice u Boru, i to sa koferima u rukama, a za njima pristigla su i druga policijska, ali i vatrogasna vozila.

Autor: