AKTUELNO

Iz bečke policije najavili su da će se danas oglasiti saopštenjem u vezi sa snimkom koji je napravio srpski državljanin i na kojem se navodno vidi devojčica koja podseća na Danku Ilić.

Još uvek se ne zna šta će biti saopšteno jer je u toku prikupljanje informacija.

Prema pisanju medija, policija traži žene koje se nalaze na snimku, ali s obzirom na to da se ne vide lica, traga se na osnovu fotorobota.

"Istraga je u punom jeku. Čim bude novih informacija saopštićemo ih", kažu iz bečke polcije povodom istrage snimka devojčice koja podseća na Danku Ilić (2) za kojom se traga već tačno 7 dana.

"Čekamo da policija identifikuje Rumunke sa snimka"

Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču istakao je da se očekuje da policija u Austriji obavesti o identitetu osoba sa snimka.

- Srpska dijaspora se nalazi u velikom broju ovde, ono što je važno prate se vesti iz Srbije i bilo je važno da ih obavestimo o ovom snimku i da postoji mogućnost da se Danka nalazi u Austriji. Sada su i mediji u Austriji počeli da objavljuju to, desetine hiljada naloga, udruženje, organizacije... Svi su veoma solidarni i veoma se korektno ponašaju vezano za javljanje - kaže ambasador Blagojević.

Opsadno stanje u Banjskom polju

Podsetimo, veliki broj pripadnika policije ovog jutra je u Banjskom polju gde ide od vrata do vrata i uzima izjave o meštana u istrazi nestanka Danke Ilić (2) kojoj se svaki trag gubi pre tačno 7 dana.

"Sada su svi osumnjičeni"

Majorka policije Bojana Otović Pjanović rekla je da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da je potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana i da se proveravaju sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje devojčice.

Autor: