AKTUELNO

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, ali se tokom dana očekuje pojačan saobraćaj na svim frekventnim putnim pravcima s obzirom na produženi praznični vikend, saopštio je jutros AMSS.

Iako padavina trenutno nema, kolovozi su i dalje mokri i klizavi, što može biti uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda u kojima su mogući i lančani udesi, posebno kada brzina nije prilagođena, upozorava se u saopštenju.

Takođe, i u zonama sa smanjenom vidljivošću, kolovoz je vlažan i klizav, što otežava vožnju i ugrožava bezbednost u saobraćaju.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a tokom dana očekuje se manje snežne padavine u brdsko planinskim predelima.

Pored zimske opreme neophodna je oprezna vožnja. Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Teretnjaci na Horgošu i Batrovcima čekaju tri sata

Na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije su tri sata, saopštio je jutros AMSS, pozivajući se na podatke Uprave granične policije. Zadržavanja za teretna vozila na graničnom prelazu Sremska Rača su oko 90 minuta, a na Kelebiji 60 minuta. Na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

#Saobraćaj

'