AKTUELNO

Potraga za Dankom Ilić (2), koja je nestala u Banjskom polju kod Bora u utorak, 26. marta, u 13 časova, danas ulazi u peti dan. Uprkos naporima policije, vatrogasaca, ostalih spasilačkih službi i brojnih građana, sudbina dvogodišnje devojčice i dalje je misterija.

Dok se cela Srbija pita gde je Danka Ilić, njena majka Ivana dane provodi u policijskoj stanici, gde je u četiri navrata satima saslušavana s ciljem da se priseti svih važnih pojedinosti u vezi s nestankom svoje ćerke. Drugi razlog višečasovnih razgovora s policijom je i to što je istražiteljima čudna činjenica da je Danku i starijeg sina povela u šetnju u trenutku kada je padala obilna kiša.

Nakon pregleda tunela dugog 4,5 kilometara, vatrogasci su spremi da pregledaju sve vodovodne i kanalizacione sisteme koji vode do Borskog jezera, a možda će morati da pročešljaju i celo jezero.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Šta dosad znamo o nestanku Danke Ilić

- Uhapšen policajac iz Bora, sumnja se da je odavao informacije iz istrage

- Otac nestale devojčice prošao poligraf

- Dankina majka Ivana navodno je na dan nestanka iz telefona obrisala brojne poruke

- Trojica uhapšeni u BiH pušteni na slobodu: Na TikToku tražili 50.000 evra za otkup

Situacija u Banjskom Polju

Na ulazu u naselje ovog jutra je jedna policijska patrola, a ispred kuće gde je devojčica nestala takođe jedna patrola koja dežura.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva/M.I.

Nema bagera, kamiona i drugih policijskih vozila kod kuće.

Kolaju teorije o nestanku Danke

Policijska istraga nestanka Danke iz Bora vodi se u nekoliko pravaca, ali je u poslednja 24 sata fokusirana na dvorište u kom je devojčica poslednji put viđena.

Foto: Foto /MUP Srbije

Uprkos tome, meštani Bora i okoline i dalje strahuju od mogućnosti da je devojčica upala u neki od brojnih kanala, šahtova i rupa ili da je oteta.

Dankin otac objavio emotivnu fotografiju

Miloš Ilić, otac nestale Danke, oglasio se na Instagramu. On je objavio fotografiju svoje ćerke i time poslao poruku da se i dalje nada je devojčica dobro i da će biti pronađena živa i zdrava.

Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM