AKTUELNO

Kako prenose mediji, bager je odnosio poslednje gomile smeća kada su spasioci počeli da se približavaju kući.

Kući kod koje je nestala Danka Ilić (2) ponovo su se približili spasioci i policijska vozila kada je mehanizacija skoro završila grubo čišćenje kuće, prenosi Telegraf.

Kako navode, bager je odnosio poslednje gomile smeća kada su spasioci počeli da se približavaju kući.

Podsetimo, potraga za Dankom Ilić (2) ušla je u četvrti dan. U potragu od jutros uključeno je još 18 vatrogasaca i pas Zigi.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Bageri su juče ceo dan kopali i iznosili smeće i krševe iz kuće, a ispred kuće kod koje je poslednji put viđena nestala Danka Ilić (2) za kojom traga cela Srbija stigla je teška mehanizacija koja će i danas raditi na raščišćavanju terena.

Pas Zigi već je počeo da pretražuje teren.

Oglasio se MUP

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić.

Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Meštanka otkrila nov detalj

Jedna meštanka Banjskog Polja otkrila je novi detalj u vezi sa slučajem nestanka Danke Ilić (2). Kako je objasnila postoji jedno mesto koje je skoro nemoguće istražiti, pa pretpostavlja da može otežati potragu za devojčicom.

"Postoji kanal koji tera vodu dosta daleko, tu je skoro nemoguće bilo šta uraditi, jer voda teče dosta brzo, a ostalo je sve pretraženo", kaže naša sagovornica.

Kako napominje, u trenutku kada je Danka nestala nije videla nikoga ko bi mogao, kako kaže, da je otme, niti je čula bilo šta.

Danka Ilić nestala je 26. marta ove godine u Banskom Polju.

Zbog nestanka Danke Ilić u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Autor: