AKTUELNO

Sve je potpuno pusto, meštani su se pozatvarali po kućama, tek poneki komšija istrči do prodavnice i odmah se vrati svojoj kući

Banjsko Polje pod opsadom je policije zbog nestanka Danke Ilić (2). Na svakih 50 metara u selu nalazi se po jedna patrola policije.

Sve je potpuno pusto, meštani su se pozatvarali po kućama, tek poneki komšija istrči do prodavnice i odmah se vrati svojoj kući. Vlada jeziva tišina.

Podsetimo, potraga za Dankom Ilić (2) ušla je u četvrti dan. U potragu od jutros uključeno je još 18 vatrogasaca i pas Zigi.

Bageri su juče ceo dan kopali i iznosili smeće i krševe iz kuće, a ispred kuće kod koje je poslednji put viđena nestala Danka Ilić (2) za kojom traga cela Srbija stigla je teška mehanizacija koja će i danas raditi na raščišćavanju terena.

Foto: MUP Srbije

Na snimku koji je policija jutros objavila vidi se kako je kuća obrasla u šiblje, a po dvorištu jedva da može da se hoda od starih uređaja, mašina...

Pas Zigi već je počeo da pretražuje teren.

Oglasio se MUP

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić.

Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Danka Ilić nestala je 26. marta ove godine u Banskom Polju.

Autor: