AKTUELNO

Roditelji nestale Danke Ilić stigli su kasno sinoć kući iz policijske stanice gde su saslušavani povodom nestanka ćerke. U Boru je od sinoć i ministar policije Bratislav Gašić koji je u dva navrata obišao mesto gde je devojčica nestala u utorak u 13 sati.

Ivana i Miloš Ilić otac i majka nestale Danke Ilić proveli su juče u policijskoj stanici više od 8 sati gde su bili na informativnom razgovoru.

Oni su pušteni kući tek kasno sinoć gde se nalaze i od jutros.

Tokom noći u stanicu gde su bili stigao je i ministar Gašić koji je tamo bio do kasno u noć. On je jutros ponovo obišao mesto nestanka devojčice.

Foto: MUP Srbije

Spasioci sa psom pretražuju teren

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala Danka.

Foto: MUP Srbije

Ispred kuće gde je nestala devojčica jutros su bila parkirana dva kamiona, a ka njoj su prošla i dva policijska automobila beogradskih tablica.

Šta to kriju njive u Banjskom Polju

Vatrogasci su spremni da pomognu i pretraže vodovodne, kanalizacione cevi, septičke jame i ostale prirodne ili veštačke polu zatvorene sisteme kako bi se pronašli dokazi koji će rešiti misteriju nestanka Danke.

Foto: Foto/MUP Srbije

Nekoliko policijskih inspektora sa baterijskim lampama otišlo je na njivu gde kopalo tokom dana.

U sredu na četvrtak Ivana je noć provela u kući brata jer je policija zbog istrage nju razdvojila od supruga Miloša, Dankinog oca. On se i oglasio povodom nestanka sestričine.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva/M.I.

- Brine me što Ivanu toliko drže, ali se tešim da su njena kazivanja najvalidnija jer je poslednja videla Danku, odnosno iz njenog vidokruga je nestala. Bila je skrhana i plakala je i rekla mi je da čitavu noć nije mogla da zaspi. Ja sam morao, uprkos svemu, da radim. U rudniku sam bio. Nemam ja, niti moji šta da krijemo - govori on.

Dodaje da je dok se traga za detetom i policija ispituje sve okolnosti najbolje ne govoriti ništa kako se ne bi otežala istraga.

Video: Tanjug