AKTUELNO

"Danka je zlatno dete, mirno, ćutljivo. Dobro dete kojem može da priđe svakom, jer veruje ljudima. Nikada se ne drči, neće da odbije ljude, ne plaši ih se. Takva je od kada je znam", navodi Milan Ilić, deka nestale devojčice Danke Ilić (2).

Dok čeka da sazna bilo kakve informacije o svojoj unuci Danki, koja je nestala juče u 13 sati dok je bila u dvorištu kuće (pojate) u selu Banjsko polje, deka ove devojčice.

On je u svojoj izjavi, prvoj od kada je Danka Ilić nestala, govorio o potrazi za unukom, kao i o njoj. O svom mezimčetu, dekinom zlatu.

- Mi još uvek ništa ne znamo. Meni su rekli da sedim u kolima i čekam. Ne mogu da priđem gore. Stalno gledam televiziju, čitam vesti. Čekam sve kao i svi. Policija radi svoj posao. Tu su svi. Nadam se da će je što pre pronaći i da će sve biti dobro - kaže deka Danke Ilić.

O trenutku kada je Danka nestala

On se osvrnuo i na trenutak kada je saznao da je Danka Ilić nestala.

- Supruga mog sina je bila sa decom u pojati svog oca. On je mene pozvao. Tako smo saznali. Sada se borimo kako možemo, šta možemo. Danka je zlatno dete, mirno, ćutljivo, dobro dete koje može da priđe svakome, neće da odbije, ne drči se - rekao je deka.

Potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) ušla je u 23. sat. Na licu mesta je veliki broj policije, psi tragači, ali i građani koji samoinicijativno pretražuju šume i sav predeo oko. Reporteri "Blica" trenutno su na licu mesta i učestvuju u potrazi za devojčicom.

Otac Danke Ilić oglasio se na društvenim mrežama potresnom objavom.

Kako je sinoć tekla potraga za nestalom Dankom

Potraga za Dankom je trajala cele noći, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša na trenutke prestala. Pripadnici Gorske službe spasavanja su objasnili da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaki minut bitan jer se ipak radi o dvogodišnjoj devojčici.

Helikopteri su sinoć, uz dronove, leteli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Iznad mesta nestanka Danke Ilić nalazi se put ka šumi koja nije gusta, ali u kojoj ima mnogo gustog rastinja.

Podsetimo, nestala Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za devojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, a akcija je trajala čitavu noć.

Naime, kako je rekla majka devojčice, ona je bila sa sinom u Banjskom polju kada je devojčica nestala.

- Dete je na sebi imalo ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu - rekla je u prvoj izjavi uplašena majka devojčice.

Sve o nestanku male Danke Ilić (2) pročitajte u blogu.

Autor: