AKTUELNO

Otac i majka devojčice za kojom traga cela Srbija su na ispitivanju u policiji.

Od male Danke Ilić (2) i nakon 20 sati potrage ni traga ni glasa.

Kako saznaju beogradski mediji, otac i majka devojčice za kojom traga cela Srbija su na ispitivanju u policiji.

Podsetimo, potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, koja je nestala juče u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora, nastavlja se uprkos izazovnim vremenskim uslovima. Policija, helikopteri i građani angažovani su u potrazi, dok kiša i hladno vreme otežavaju napredak potrage.

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Meštani svedoče o dugoj povezanosti Dankinih roditelja, koji dolaze iz ugledne porodice.

- Ona je iz dobre porodice. Na to imanje dolazi deda deteta, odnosno otac od oca deteta. Majka deteta je posle jako dugo vremena došla hitno na ovo imanje - rekla je jedna meštanka Banje.

Foto: Printscreen društvene mreže

Policija je intenzivirala ispitivanje svedoka, očevidaca i meštana kako bi prikupila sve moguće informacije koje bi mogle pomoći u pronalaženju devojčice.

Potraga za Dankom trajala je cele noći uz aktivno učešće Gorske službe spasavanja. Iako su vremenski uslovi bili izazovni, helikopteri su uz pomoć dronova leteli čak i u pomračenju, koristeći termovizijske kamere za pretragu terena.

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Na mestu nestanka Dankinom se nalazi put ka šumi koja nije gusta, ali u kojoj ima mnogo gustog rastinja, što dodatno otežava pretragu.

Devojčica je nestala u utorak oko 13 časova, a njena majka je izjavila da je bila sa sinom u Banjskom polju kada je devojčica nestala. Prema rečima majke, Danka je nosila ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i imala je vezanu kosu.