AKTUELNO

Vreme u Beogradu danas i narednih dana obeležiće veoma jak vetar. Jugoistočni vetar već od jutros je u pojačanju i kako dan bude odmicao biće sve jači. Najjači udari košave očekuju se večeras, i biće preko 60 kilometara na sat. Današnji dan biće i topao, uz umereno oblačno vreme, dok se tokom noći očekuje prolazno naoblačenje, prema jutru sa kišom.

Najvetrovitiji dan u Beogradu biće sreda. Jak jugoistočni vetar duvaće tokom celog dana, povremeno sa olujnim udarima, a tokom večeri se očekuju udari i jači od 70 kilometara na sat.

Inače, nakon kišovitog jutra, tokom dana biće umereno oblačno, a maksimalna temperatura biće prava prolećna i kretaće se oko 20 stepeni, dok će ujutro biti oko 10 stepeni.

U noći između srede i četvrtka Beograd će zahvatiti još jedno prolazno, ali jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Biće i dalje veoma vetrovito.

Foto: Tanjug

U četvrtak tokom dana sunčano, a vetar će biti slabige intenziteta. Međutim, duvaće i dalje pojačan, ali jugozapadni vetar.

Dakle, naredna tri dana vreme u Beogradu obeležiće veoma vetrovito vreme, a košava je upravo i karakteristična za ovo doba godine.

S obzirom na to da će vetar biti južnog strujanja, košava će biti toplog karaktera.

Zbog očekivanih, jakih, pa i olujnih udara vetra, treba izbegavati područja sa visokim drvćem i drugmim potencijalno opasnim predmetima, koje bi mogao da ošteti jak vetar.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Dobra vest je da će vetar u petak oslabiti, ali se južno strujanje nastavlja i tokom vikenda, povremeno, uz pojačan vetar.

Vikend će doneti sunčano i pravo letnje vreme, uz temperature i preko 25 stepeni.