AKTUELNO

Pripadnici MUP-a dobili su dojavu da se u hotelu "Moskva" nalazi sumnjiva torba zbog čega su odmah izašli na lice mesta,. Prema nezvaničnim saznanjima Blica, pripadnici MUP-a su izašli na lice mesta i ustanovili da u torbi koja je ostavljena nema ničeg sumnjivog.

Pojačano je prisustvo patrola vojne policije na trgovima, parkovima i ulicama većih gradova, tržnim centrima, železničkim stanicama, Beogradskom sajmu i drugim prometnim mestima, a na osnovu zaključaka Saveta za nacionalnu bezbednost, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane (MOD).

Vojska Srbije, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i bezbednosnim službama, preduzima mere opreza i preventivne radnje za povećanje bezbednosti građana, objekata i institucija Republike Srbije, navodi se u saopštenju MOD-a.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Dodaje se da je iz tog razloga, prisustvo vojne policije u većim gradovima u Srbiji pojačano, posebno na trgovima, parkovima i ulicama većih gradova, tržnim centrima, železničkim stanicama, Beogradskom sajmu i drugim prometnim mestima.

"Sigurnost i bezbednost građana je prioritet, a Vojska Srbije ostaje spremna da, u skladu sa Ustavom, zakonom i odlukama državnog rukovodstva, angažuje svoje snage i sredstva i zajedno sa drugim snagama bezbednosti osigura miran san svih građana Republike Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije