AKTUELNO

Studio A&D Architects, arhitektonska firma sa sedištem u Srbiji, ističe se u oživljavanju snova kroz inovativne dizajne koji neprimetno spajaju estetiku sa funkcionalnošću. Nedavno su osvojili prestižnu nagradu Luxury Lifestile Award za najbolju arhitekturu luksuznih javnih usluga u Srbiji za svoj izuzetan rad na projektu Osnovne škole Svetozar Marković.

Specijalizovani za obrazovne objekte, Studio A&D zamišlja novi kompleks osnovne škole u ​​Sjenici kao harmoničnu integraciju tri glavne celine: školske zgrade, školske fiskulturne sale i bazena.

Njihov inovativni pristup osigurava da dizajn zadovoljava potrebe osnovnog obrazovanja, a istovremeno uključuje osnovne sadržaje kao što su teretana, bazen, kuhinja i trpezarija za 960 učenika.

Školski kompleks se skladno stapa sa prirodnim terenom, podsećajući na santu leda koja izranja iz pejzaža. Ovaj koncept dizajna ne samo da pruža jedinstven arhitektonski identitet već i odaje omaž lokalnom kontekstu Sjenice, poznatog po hladnom i brdovitom pejzažu.

SADA tim je uključen u brojne projekte javne namene: obrazovne, zdravstvene i ustanove socijalne zaštite. Iako su objekti javnog sektora njihova najveća strast, sa istim entuzijazmom i profesionalnošću pristupaju svim projektima, bez obzira na njihov program i razmeru.

Kao mlad, profesionalan, strastven i posvećen tim arhitekata i dizajnera, izgradili su svoju praksu reagujući na potrebe i brige svih svojih klijenata, a njihov uspeh je u direktnoj vezi sa značajem koji stavljaju na njihove jedinstvene ciljeve.

Bez obzira da li se projektuju novi objekti ili se vrši adaptacija / rekonstrukcija / dogradnja postojećeg, cilj SADA tima je da svaki od tih projekata:

– ispuni potrebe svakog korisnika na način koji je pragmatičan i efikasan;

– podržava održivost i odgovornost prema životnoj sredini;

– odgovori na budžetske okvire i zadate rokove. 

SADA tim poseduje veliko znanje i iskustvo iz zakona, propisa i tehničkih standarda iz oblasti planiranja, projektovanja i izgradnje, kako nacionalnih tako i EU propisa.

Autor: