AKTUELNO

Sledeće sedmice očekuje se hladnije vreme.

Do kraja dana pojava kiše i lokalnih pljuskova očekuje se na severu i na zapadu Srbije. U ostalim predelima očekuje se suvo. Maksimalna temperatura kreće se od 12°C na severozapadu do 18°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 16°C.

U toku večeri jače naoblačenje sa kišom i pljuskovma zahvatiće zapadne i jugozapadne, tokom noći i ostale predele Srbije. Ponegde se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom.

U noći ka nedelji i u nedelju ujutro kiša se očekuje u svim predelima Srbije, a vetar će biti u skretanju na severozapadni.

Očekuje se da u većini predela padne od 5 do 15 milimetara kiše po kvadratnom metru, na zapadu i jugozapadu i više od 20 mm.

U toku noći na planinama iznad 1500 metara nadmorske visine očekuje se sneg.

Foto: Univerzum HD Media/N.M.

U nedelju će se oblačna i padavinska zona sa kišom premeštati ka jugu, tako da se u Vojvodini već ujutro očekuje prestanak padavina i razvedravanje, a sredinom dana i posle podne i u ostalim predelima Srbije.

Maksimalna temperatura biće od 12 do 18°C, u Beogradu do 16°C, dok se minimalna jutarnja u glavnom gradu neće spuštati ispod 10°C.

U nedelju će prolazno duvati umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju.

U ponedeljak će u svim predelima biti suvo, tek ponegde uz ređu pojavu slabe kiše.

U toku noći na severu i na zapadu, a u utorak i u ostalim predelima očekuje se novo prolazno pogoršanje vremena sa kišom, uz prodor hladnog fronta i zahlađenje, dok se na višim planinama očekuje sneg.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Maksimalna temperatura biće od 8 do 14°C, u Beogradu oko 10°C.

Sreda i četvrtak doneće razvedravanje, ali veoma hladno jutro, uz pojavu slabog mraza, što bi predstavljalo opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture.

Sledećeg petka i vikenda otopljenje, a temperature bi bile iznad 15°C.

Prosečna maksimalna temperatura za sredinu marta u Srbiji je od 10 do 14°C, tako da će u narednom periodu maksimalne temperatrure u Srbiji biti uglavnom oko ili iznad prosečnih vrednosti.

Autor: