AKTUELNO

Beograd 12. februar 2018- Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa predstavnicima Slovačke energetske i inovacione agencije i tom prilikom poručio da postoji značajan potencijal za unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti inovacija.

Popović je posebno istakao značaj razmene iskustava u oblasti primene mehanizma Inovacionih vaučera, koji Slovačka već godinama koristi.

- Slovačka je već primenila ovaj mehanizam i postigla odlične rezultate. Kroz ovaj program država podstiče saradnju firmi i naučnih instituta i fakulteta. Cilj nam je da što veći broj kompanija i preduzetnika aplicira za Inovacione vaučere. To je način da inoviraju svoje proizvode, a to znači bolju prodaju na tržištu, nova radna mesta i veće plate - istakao je ministar Popović.

Foto: Vlada Srbije

Slovačka ulaže i značajna sredstva u popularizaciju inovacija sa ciljem izgradnje i jačanja preduzetničke kulture u oblasti inovacija i digitalne ekonomije.

- Evropska unija je opredelila više od 30 miliona evra za programe promocije inovacija među preduzetnicima u Slovačkoj. Očigledno je da EU vidi svoju budućnost u razvoju inovacija i ekonomije znanja. To je put kojim treba da ide i Srbija - zaključio je Popović.

#Nenad Popović

#slovačka

'