AKTUELNO

Žana Okuka, ćerka legendarnog srpskog fudbalera i trenera Dragomira Dragana Okuke, umrla je u 36. godini, porodica i mnogobrojni prijatelji okupili su se na groblju Orlovača kako bi je ispratili na večni počinak.

Uspešni sportista kojeg je zadesila najveća tragedija, smogao je snage da održi govor pre opela.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

- Naša Žana je rođena u Švedskoj gde je njen tata igrao fudbal, zvao ju je njegova mala kukuljica. Njenim rođenjem je zaokružena porodica čiji je život bio srećna bajka. Od rođenja je plenila energijom i divnim osmehom. Odrastala je okružena ljubavlju i pažnjom. Od najmlađih do najstarijih svi smo Žanu beskrajno voleli. Osnovna škola, gimnazija, uvek je bila među najboljima. Nastavak školovanja, master studije u Londonu i Barseloni, život je bio slika uspeha i na profesionalnom i privatnom . Pre nekoliko godina kada su se pojavili prvi znaci bolesti ništa nije ukazivalo na krajnji ishod. Žana se bolesti posvetila sa velikim oprezom, redovno je išla na kontrole. Život je išao dalje, nastavila je predano da radi. Verno je pratila bratovljevu i tatinu fudbalsku karijeru. Sreću je podelila sa svojim Jakšom, njih dvoje su bili srećan par i tu sreću su nesebično delili sa prijateljima i porodicom. Za svakoga je imala razumevanja i toplu reč. Uvek spremna da priskoči i pomogne. Borila se uporno u bolnicama u Beogradu i Parizu, nadala se, iznad svega je želela da živi. Neprijatelj je bio surov i jači. Do zadnjeg trenutka je bila okružena ljubavlju i brigom. Draga Žana, dok nam srca teško kucaju i suze same teku, tvoj prerani odlazak ostavio je prazninu. Naša bol je činjenica da si morala podneti užasan teret bolesti. Sećamo se tvojih ambicija i tvoji nedosanjani snovi nas bole - pročitao je trener sa knedlom u grlu.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Pročitano je pismo Žanine tetke Merime Isaković, koja ju je uvek smatrala svojom ćerkom:

- Mila naša Žana, uvek si bila izvor osmeha i duhovitosti. Zatvaram oči i osećam, uskačeš u moje krilo, tvoje ručice me grle. Tvoja poslednja ovozemaljaska poruka meni pre odlaska je bila to: "Javiću ti se čim mi bude malo bolje". Nisi izgubila bitku, i milom gospodu anđeli trebaju, neka ti koraci naši odjekuju. Volim te beskrajno, do naših zvezda...

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Porodica je slomljena od bola, otac Dragan Okuka je slomljen od bola, tu je i njena majka koja je nema od bola i tuge i sve vreme je držala Dragana za ruku.

Inače, na sahrani su se prvi pojavili trener fudbalskog kluba Partizan, Igor Duljaj, a odmah za njim je došao i selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, Vladimir Petrović Pižon, legenda Crvene Zvezde, bivši trener i bivši fudbaler, Rasim Ljajić i Nikola Rokvić, Goran Petrić, bivši trener Partizana, Vladan Milojević, trener Crvene Zvezde, Zoran Rendulić bivši igrač Zvezde sa ženom, Bata Mirković, bivši fudbaler Crvene Zvezde Nikola Petković, Goran Petrić bivši trener Partizana...

Foto: E-Stock

Foto: E-Stock

Žana je rođena 14. jula 1988. godine, a porodica se od nje juče oprostila emotivnom porukom.

- Draga naša Žanki, prerano si otišla od porodičnog gnezda do dalekih zvezda. Tvoja svetlost, dobrota i sjaj pratiće nas do kraja života. Nećemo živeti od sećanja jer tu si s nama zauvek.

Od nje se emotivnom porukom oprostio i njen dečko.

Žaki, neka ti put s anđelima bude obasjan i neka ti donese večni mir - stoji u njegovom poslednjem pozdravu.