AKTUELNO

Iako mnogi maštaju o odlasku na selo, život u prirodi sa sobom nosi i neke, za većinu ljudi, neprijatne nuspojave, kao što su - zmije.

Mnogi od sugrađana, iako su se navikli, pokušavaju da se zaštite, pa pribegavaju različitim taktikama kako bi ove ozloglašene životinje oterali sa svog imanja.

- Čime je dobro odbijati ili terati dolazak zmija blizu kuće, odnosno dvorišta. Počele šarke i poskoci da se pojavljuju, a imam psa koga bih zaštitio od tih otrovnica? - potražio je savet na Fejsbuku jedan od članova grupe "Povratak na selo".

- Gde to poskoci i šarke žive na istom lokalitetu? - radoznalo je upitao jedan od članova.

- Kod mene u selu! Poskok mi obitava u podrumu, još ga nisam video ove godine, šarku sam hvatao da raselim. Uhvatio sam je u dvorištu - odgovorio mu je drugi.

- Svuda u Šumadiji ih ima - objašnjavali su članovi.

- Meni je Đura, poskok, bio oko ulaza u podrum gde može da se sunča na kamenu, a "šarana" sam uhvatio 5-10 metara dalje. Izašao iz rupe, jureći za zelembaćem - dodao je drugi.

Sudeći po ovim iskustvima, mnogi sugrađani koji su imali problema sa zmijama, smišljali su alternativne načine da ih oteraju.

- Uzmi sumpor u prahu i prospi oko kuće i zmija više neće biti. One beže od sumpora - bio je jedan od predloga.

Bilo je i raznih predloga za životinje.

- Nabavi morke. One im ne daju prići kući - savetovao je jedan, dok je drugi prokomentarisao da su kokoške jedini spas ako ste na selu.

- Uvezi mungosa - bio je jedan od šaljivih komentara koji je nasmejao mnoge.

Autor: