AKTUELNO

Kroz ovaj doodle, Google ne samo da čestita Međunarodni dan žena, već i poziva na razmišljanje o značaju solidarnosti i podrške među ženama u težnji ka jednakosti i pravdi.

Google danas slavi Međunarodni dan žena kroz inspirativni "doodle" koji ističe moć zajedništva i napretka žena širom sveta. Ovogodišnji doodle predstavlja grupu žena različitih generacija koje dele mudrost unutar jednog šarenog prekrivača, vezenog simbolima napretka ostvarenog tokom godina. Ovaj prekrivač ne predstavlja samo toplinu i utehu, već i bogatu tapiseriju dostignuća žena u raznim oblastima, od nauke i umetnosti do politike i društvene pravde.

Simboli ukomponovani u ovaj prekrivač odražavaju različite borbe i pobede kroz istoriju, kao i snagu koja se prenosi s generacije na generaciju. Svaki simbol ima svoju priču, naglašavajući važnost učenja i inspirisanja kroz lične priče i istorijske događaje.

Kroz ovaj doodle, Google ne samo da čestita Međunarodni dan žena, već i poziva na razmišljanje o značaju solidarnosti i podrške među ženama u težnji ka jednakosti i pravdi.

Ova inicijativa dolazi u trenutku kada su prava i postignuća žena sve više u fokusu globalnih razgovora, podsećajući na važnost kontinuirane borbe za rodnu ravnopravnost. Google-ov doodle za Međunarodni dan žena služi kao podsetnik na to koliko je daleko došao pokret za prava žena, ali i kao inspiracija za buduće generacije da nastave sa borbom za svoja prava i slobode.

Inače. doodle je pojam koji Google koristi za posebno dizajnirane logotipe koji se privremeno pojavljuju na njihovoj početnoj stranici. Ovi logotipi su namenjeni da proslave praznike, jubileje, živote poznatih umetnika, naučnika i lidera, kao i značajne događaje iz celog sveta. Svaki doodle je jedinstven i osmišljen je tako da odražava specifičnu temu ili događaj koji se obeležava tog dana.

Doodle je počeo kao sporadična zabava među zaposlenima u Google-u, ali su brzo postali jedan od najprepoznatljivijih aspekata brenda. Danas postoji tim dizajnera i umetnika poznat kao "Doodle Team" koji stoji iza kreiranja ovih posebnih logotipa.

Autor: