AKTUELNO

Magla i sumaglica i dalje smanjuju vidljivost večeras širom Srbije, a u planinskim predelima vozače očekuje susnežica, koje trenutno ima na području Zlatibora, Kopaonika i Kuršumlije, saopštio je AMS S.

Slaba kiša pada na području Dimitrovgrada i uslovljava mokre i klizave kolovoze.

Za vožnju po magli i sumaglici u noćnim uslovima najbolje je, kako se preporučuje, koristiti srednja i svetla za maglu ili upaljena sva četiri migavca.

Ovakvi uslovi za vožnju zahtevaju potpuno ispravna svetla i brisače, što je i inače obaveza svakog vozača za bezbedno učestvovanje u saobraćaju.

Vozačima se savetuje da smanje brzinu kretanja i prilagode vožnju uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

Napominje se da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, a tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

#Magla

#Zima | Magla | Putevi

'