AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem naselje Mala Utrina gde je u toku asfaltiranje trotoara i Ulice Voje Radića.

- Naselje Mala Utrina je primer šta smo sve uradili u poslednjih nekoliko godina za prigradske delove grada. Ovo naselje, koje je inače jako lepo i urbanizovano, do pre nekoliko godina nije imalo uređeno vodosnabdevanje i kanalizaciju, a ulice desetinama godinama nisu rađene. Danas to naselje ima završenu sekundarnu kanalizaciju koju ćemo priključiti na Jelezovački kolektor - rekao je Vesić.

On je podsetio da su pre nekoliko godina postavljene nove vodovodne cevi, a Ulica Voje Radića je jedna od poslednjih ulica koje radimo, duga tri kilometra, rade se i trotoari i ivičnjaci i ona zaista izgleda onako kako treba da izgleda jedna urbana ulica, saopštila je gradska pres služba.

Vesić kaže i da je u ovom naselju obavljena i gasifikacija, kao i da su radovi koji se trenutno izvode vredni 50 miliona dinara, ističući da se upravo na primeru ovog naselja ogleda politika Grada Beograda.

- Mi smo poslednje četiri godine uložili 350 miliona evra u prigradska naselja, u vodovod, kanalizaciju, puteve, javni prevoz, dok je u periodu od 2008. do 2012. uloženo manje od 100 miliona evra. Naravno da problema ima ne za 350 miliona već za tri i po milijarde, ali je činjenica da je u poslednje tri i po godine samo u ovom naselju urađeno više nego za poslednjih 50 godina - rekao je Vesić i dodao:

- Na Voždovcu smo u poslednje četiri godine uradili 80 kilometara novih puteva, rekonstruisali 46 kilometara i uradili 81 kilometar kanalizacione mreže, što predstavlja pravi primer kako zajedno mogu da rade Vlada Republike Srbije, opština i Grad. Novac za radove u ovoj ulici obezbedila je Vlada na zahtev grada, koji je to uradio na zahtev opštine. Tako zajedno možemo da menjamo stvari i činimo Beograd boljim mestom za život.

Predsednik opština Voždovac Aleksandar Savić istakao je da će se na osnovu ovog projekta raditi sekundarna kanalizaciona mreža u celim naselju Jajinci, Kumodražu, selu Rakovici, na Mitrovom brdu.

- Kompletna kanalizaciona mreža u selu Zuce i kolektor urađena je uz saradnju vlade, grada i opštine Voždovac. Uz pomoć Grada raspisan je i tender za kolektor, odnosno uređaj za prečišćavanje voda u Pinosavi, Belom potoku čime će se steći uslovi da i ta dva sela dobiju kanalizacionu mrežu. Opština Voždovac je obezbedila finansijska sredstva da svu sekundarnu mrežu projektuje a da Grad Beograd izvodi radove - rekao je Savić.

On je nampomenuo da su opština Voždovac, Grad Beograd i Beogradski vodovod i kanalizacija pre tri godine napravili sporazum da svi oni koji se priključe na kanalizacionu mrežu plaćaju 60 hiljada dinara na isto toliko mesečnih rata, rekao je Savić i podsetio na plan Grada Beograda da svaka kuća na teritoriji grada ima kanalizaciju do 2025. godine.

Pročitajte još: STEFANOVIĆ U OBRENOVCU: Postavljanjem panik tastera do brže komunikacije građana i policije

#Beograd

#Goran Vesić

#izgradnja

'