AKTUELNO

Fizički napad na sveštenika u novosadskom naselju Liman predstavlja direktnu posledicu anticrkvene i antidržavne kampanje koja se već neko vreme vodi protiv Srpske pravoslavne crkve, rekao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Napad na svešteno lice Eparhije bačke koje je obavljalo svoje parohijske dužnosti u novosadskom naselju jeste kulminacija kampanje koju vode ekstremisti zeleno-leve provinijencije. Fizički obračun sa sveštenikom je epilog njihove borbe protiv vernika SPC i njihove želje da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu. Ovaj nemili događaj je direktna posledica njihove beskrupolozne kampanje mržnje prema SPC, političari bez ikakve odgovornosti, koji ne znaju ni za kakvu politiku sem za politiku mržnje, oni su odgovorni za to što se u Novom Sadu stvorila ovakva atmosfera – rekao je Đurđev.

- Molim građane Novog Sada da ne nasedaju na provokacije presvučenih komunista, nemojte dozvoliti da budete izmanipulisani od strane onih koji bi da nas vrate u neka davna i mračna vremena kada se stradalo zbog srpstva i trobojke, kada su sveštenstvo i verni narod bili diskriminisani i likvidirani. Snažno apelujem na nadležne organe da što pre procesuiraju i liše slobode lice koje je odgovorno za napad na sveštenika – poručio je Đurđev.