AKTUELNO

Vozače u Srbiji danas očekuju uglavnom suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, uz dobru vidljivost, ali je u ;jutarnjim i večernjim satima potreban oprez zbog moguće magle ili sumaglice, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Vidljivost je u pojedinim krajevima Srbije smanjena zbog čega je saobraćaj otežan na putevima na području Šumadije i Pomoravlja, a ima je i po kotlinama i pored reka, i često je prisutna na putevima preko planinskih prevoja.

U tim područjima je potrebno voziti pažljivije zbog smanjene vidljivosti, ali i zbog nižih temepratura i vlažnih kolovoza zbog kojih može doći do formiranja slabe poledice.

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. A

MSS upozorava na klizište na putu Vlase petlja "Vranje jug", u mestu Pržar, navodeći da je do klizanja došlo usled pucanja vodovodnih cevi u kosini puta. Saobraćaj se odvija naizmenično, alternativnih putnih pravaca nema, a očekivani rok normalizacije saobraćaja je do kraja zimske sezone.

#Saobraćaj

'