AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu od danas ima novog operatera - Menzies Aviation, koji je počeo da radi sa Er Srbijom, šest meseci od kada je zahtevao da se liberalizuje režim za zemaljskog operatera na Beogradskom aerodromu.

"Prošlog leta bilo je dosta problema i rešavali sno ih na dnevnom niovu. Nije bilo problema samo na Beogradskom aerodromu, već na većini evropskih aerodroma, ali na njima su problemi bili vezani za nedovoljan broj ljudi. Međutim kod nas je bilo problema zato što operater koji je radio prijem putnika, čekiranje putnika, prijem prtljaga, nije želeo da plati dovoljno dobro ljude", rekao je Vesić za Tanjug na Kopaonik biznis forumu.

Tada je, kaže, doneo odluku o liberalizaciji tržišta, da se omogući svima koji su registrovani u Srbiji, a bave se poslovima zemaljskog operatera, da to rade.

"Ušle su tri kompanije, jedna od njih je Menzies, jedna od najvećih, ako ne i najveća na svetu. Ušla je i jedna velika grčka kompanija, kao i dve francuske. Menzies će raditi 50 odsto svih operacija na Beogradskom aerodromu. Oni su danas preuzeli ljude i dovezli opremu", rekao je Vesić.

On je istakao da će država u narednom periodu intenzivno raditi sa novim partnerom kako bi ovo leto bili spremni i kako se ne bi dogodilo da budu problemi kakvi su bili prošle godine.

Ranije danas Beogradski aerodrom (Belgrade Airport) je saopštio od danas kompanija Menzies Aviation vrši usluge zemaljskog opsluživanja, odnosno biće zadužena za upravljanje tehničkim prihvatom i otpremom i opsluživanjem prtljaga, odleđivanjem vazduhoplova i putničkim servisom, kao i uslugama putnicima sa ograničenom pokretljivošću i opslugom robe na Aerodromu Nikola Tesla.

Takođe, pružaće usluge putnicima sa ograničenom pokretljivošću i usluge opsluživanja robe.

Potpisani ugovor podrazumeva prenos svih ugovorenih obaveza o zemaljskom opsluživanju sa kompanije Belgrade Airport na Menzies Aviation, uz saglasnost partnerskih avio-kompanija.

Autor: