AKTUELNO

Grad Beograd je u prethodne četiri godine u razvoj prigradskih naselja uložio 350 miliona evra, istakao je Vesić navodeći da je to više nego u periodu od 2008. do 2012. godine kada je za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra.

Surčin će u narednih nekoliko godina postati vodeći deo Beograda kada je investiranje u pitanju, izjavio je danas kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić koji je sa građanima te opštine razgovarao o budućim projektima

S tim u vezi, on je najavio da će se u Dobanovcima raditi kanalizacija i fiskulturna sala za osnovnu školu.

- Osim toga, radićemo rekonstrukciju domova kulture u Boljevcima, Dobanovcima i Surčinu, adaptaciju stare škole u Surčinu koja će postati vrtić, izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona koji će se nalaziti na teritoriji opštine Surčin - naveo je Vesić i dodao da je u planu i izgradnja terena za golf i Lidla. Tokom razgovora uglavnom je bilo reči o uređenju ulica, postavljanju autobuskih stajališta, kao i semafora radi veće bezbednosti učesnika u saobraćaju...

- Opština Surčin je danas bolje mesto za život nego pre četiri godine, a za naredne četiri treba da bude mnogo bolje nego što je sada i to je ono što je suština, samo tako treba da radimo - istakao je Vesić.

Grad Beograd je u prethodne četiri godine u razvoj prigradskih naselja uložio 350 miliona evra, istakao je Vesić navodeći da je to više nego u periodu od 2008. do 2012. godine kada je za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra.

Aktuelna gradska vlast je pokazala da podjednako tretira centralne i periferne delove grada, rekao je on i podvukao da ne smeju da postoje građani prvog i drugog reda, te da svi moraju da imaju kanalizaciju, vodu, put i javni prevoz.

On je naveo da je prošle godine u Beogradu izdato građevinskih dozvola za milion kvadrata i podsetio da svako ko dobije građevinsku dozvolu plaća naknadu za građevinsko zemljište, te da se od tih para ulaže u kanalizaciju, vodovod, puteve, škole, vrtiće...

On je istakao da je važno da se u državi vodi jedinstvena politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije, Grada Beograda i opštine jer, kako je ocenio, samo tako mogu da se reše problemi.

Vesić je poručio građanima da kada vide predsednika Vučića da se sastaje sa svetskim državnicima, da je to poruka investitorima da ulažu u Srbiju.

- Nama treba mir i stabilnost. Neće niko da ulaže pare tamo gde se ljudi svađaju i zato je važno da imamo jednu politiku - poručio je Vesić i pozvao građane da 4. marta glasaju za listu "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd".

Pročitajte još: Mali: Želimo da naša deca koja su boravila u starim i zapuštenim vrtićima imaju moderne i sigurnije prostorije

#Beograd

#Goran Vesić

#Surčin

#investicije

'