AKTUELNO

Prvi memorijalni turnir u malom fudbalu posvećen Nenadu Stojadinoviću, policajcu iz Beograda koji je izgubio život pre godinu dana tokom potere za osumnjičenima na Smederevskom putu, održan je u sedištu Policijske uprave za grad Beograd.

Ideja da na ovaj način sačuvaju uspomenu na tragično nastradalog kolegu, ali i da sa njegovom hrabrošću i požrtvovanošću upoznaju neke nove generacije koje su izabrale policijski poziv potekla je od onih sa kojima je radio.

Boško Sekulović, šef Odseka za suzbijanje delikata na motornim vozilima koji je i bio Stojadinovićev šef, kaže za Policiju danas da Nenada kolege pamte kao izuzetnog čoveka, prijatelja i profesionalca.

Punih 11 godina radio je na najtežim poslovima, časno i pošteno borio se protiv kriminala, često rizikujući život. Za svoj rad više puta je bio nagrađivan.

- Zato će ovaj turnir koji nosi njegovo ime postati tradicionalan. Želja nam je da okupimo više ekipa, ne samo iz policije, za šta već sada postoji veliko interesovanje. Već od sledeće godine turnir će biti humanitarnog karaktera i pomagaćemo onima kojima je u tom trenutku pomoć najpotrebnija- objašnjava Sekulović.

Na turniru koji je trajao od 30. januara do 7. februara učestvovalo je devet ekipa iz odeljenja Uprave beogradske kriminalističke policije.

Foto: MUP Srbije

U svakoj ekipi bilo je po osam takmičara, a prvo mesto osvojili su policajci Odseka za suzbijanje delikata na motornim vozilima koji su u finalu pobedili kolege Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Treće mesto zauzeli su inspektori Odeljenja za istraživanje eksplozija, požara i havarija. Sekulović se ovom prilikom zahvalio na podršci rukovodstvu Ministarstva unutrašnjih poslova i beogradske policije, kao i svima koji su pomogli kako bi se memorijalni turnir organizovao. Kako kaže, zahvalnost duguju i Fudbalskom savezu Srbije, čije su sudije sudile na turniru.

Da podsetimo, Nenad Stojadinović nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. februara prošle godine na Smederevskom putu tokom potere za dva automobila u kojima su bili osumnjičeni za krađu vozila.

Sa njim je bio i njegov kolega Vladimir Radujko koji je tada teško povređen. Njihove kolege iz kriminalističke policije prikupile su i novac, koji će dati Stojadinovićevim roditeljima, kao i Vladimiru Radujku.

#Policija

#fudbal

#sećanje

'