AKTUELNO

Narednih dana u Srbiji će biti natprosečno toplo vreme i trend prolećnih temperature će se nastaviti i početkom marta sa neverovatnih 20, pa čak i više stepeni Celzijusa.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je najavio za naredne dane toplo, mada u košavskom području i planinskim predelima i vetrovito vreme.

Natprosečno toplo za februar i početak marta

Do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlјa se period natprosečno toplog vremena, kažu u RHMZ.

U najnovijoj meteorološkoj najavi koja važi do 1. marta, navodi se:

- U većini mesta najviša temperatura biće od 15 do 20 stepeni Celzijusovih, negde čak i 21.

- Kiša se u četvrtak i petak očekuje u većini krajeva, a za vikend u brdsko-planinskim predelima.

- U košavskom području i planinskim predelima će duvati umeren i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu povremeno i olujni jugoistočni vetar

Prognoza za utorak

Vreme će u utorak biti u znaku ranog proleća. Očekuje se promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i suvo. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, povremeno i olujni. Najniža temperatura od 4 do 11, a najviša od 15 do 20 stepeni Celzijusa.

Prognoza za sredu

U Srbiji će prema vremenskoj prognozi RHMZ u sredu biti promenljivo oblačno, toplo i suvo.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, povremeno i olujni. Najniža temperatura biće od 5 do 11 stepeni, a najviša od 15 do 19 stepeni Celzijusa.

Prognoza za četvrtak

RHMZ je najavio da će u četvrtak biti umereno do potpuno oblačno i toplo, u brdsko-planinskim predelima očekuje se ponegde slaba, kratkotrajna kiša.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, povremeno i olujni. Najniža temperatura biće od 7 do 11 stepeni, a najviša od 16 do 19 stepeni.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Prognoza vremena za Beograd do subote

U Beogradu će danas biti malo i umereno oblačno. Najniža temperature vazduha biće 11 stepeni, a prema petodnevnoj prognozi RHMZ, maksimalna dnevna temperature će biti 20 stepeni Celzijusa.

U sredu se očekuje da u prestonici bude promenjivo oblačno. Najniža temperature će ostati ista, 11 stepeni, a maksimalna dnevna će iznositi 19 stepeni.

Kiša u Beogradu je moguća u četvrtak. Biće promenjivo oblačno. Najniža temperature ostaje 11 stepeni, a najviša pada za stepen, i biće 18 stepeni.

U petak će u Beogradu biti i dalje promenjivo oblačno sa maksimalnih 17 stepeni. Moguća je kiša, dok se u subotu ne očekuju padavine, a temperatura vazduha će biti do 17 stepeni Celzijusa.

Prognoza vremena za Novi Sad do subote

U Novom sadu u utorak promenjivo oblačno. Najniža temperature vazduha će biti 8 stepeni, a najviša čak 20 stepeni Celzijusa.

U sredu se očekuje promenjivo oblačno sa maksimalnih 19 stepeni, a u četvrtak će biti malo i umereno oblačno sa 18 stepeni Celzijusa.

U petak promenjivo oblačno i blagi pad temperature na 17 stepeni tokom dana, i u subotu ostaju iste vremenske prilike u ovom gradu: promenjivo oblačno, minimalna temperature 7 stepeni, a najviša dnevna 17 stepeni.

Vreme u Nišu do subote

U Nišu će danas najviša dnevna temperatura biti 21 stepen Celzijusa. Biće malo i umereno oblačno, i najniža temperature će iznositi 7 stepeni. U sredu se očekuje promenjivo oblačno, 20 stepeni u toku dana, a najniža temperature će biti 9 stepeni.

Nišlije u četvrtak očekuje kiša. Temperatura vazduha će dostići 18 stepeni, dok su u petak mogući kratkotrajni pljuskovi, ali ostaje toplo sa najvišom temperaturom od 17 stepeni. Prvog dana vikenda se očekuju kratkotrajni pljuskovi i maksimalna temperature vazduha od 17 stepeni.

Vreme u Kragujevcu do subote

Kragujevac će danas biti jedan od najtoplijih gradova, sa temperaturom vazduha od 21 stepen. Biće malo i umereno oblačno. U sredu će biti promenjivo oblačno sa temperaturom od 19 stepeni.

U četvrtak se očekuje oblačno vreme sa najvišom temperaturom od 17 stepen. U petak i subotu se očekuju kratkotrajni pljuskovi, maksimalna temperature će biti 16, a minimalna 7-8 stepeni.